David Austin si ale sale minunate gradini cu trandafiri

Share

M-am gandit astazi sa scriu despre flori pentru ca imi este cam este dor de primavara, de soarele ei bland care ne dezgheata putin, de parfumul si culorile florilor de primavara… Nu stiu alte gradini mai frumoase, alte flori mai frumoase decat trandafirii lui David Austin…. Asa ca azi povestim si ne imaginam ca vom ajunge si noi sa colindam aleile pline de trandafiri si sa ne imbatam cu parfumul imbietor al acestor gradini…

In Albrighton, un satuc pitoresc din regiunea Shropshire (vestul Angliei), isi are sediul pepiniera lui David Austin care găzduiește Grădina cu Trandafiri – David Austin Rose Gardens. Considerata una dintre cele mai frumoase din lume, gradina se intinde pe aproape un hectar si are peste 700 de soiuri diferite de trandafiri, împărțite în grădini tematice minunate.

Trandafirii lui David Austin, un genial horticultor britanic, sunt vândute în întreaga lume prin magazinul online propriu sau poti fi comandati in Romania prin intermediul partenerilor autorizati. Eu am gasit online Gradina Bijoux de unde mi-am si comandat online minunatia aceasta de trandafir „Gentle Hermione”, abia astept sa imi soseasca si sa ma apuc de gradinarit…

Desigur, ii puteti admira live și ii puteti alege direct în grădinile lui David. Acest lucru reprezintă o experienta unica pentru iubitorii de trandafiri care merită cu adevărat să fie experimentată. Sunt amenajate diverse zone in interiorul gradinii unde poti sa iei loc, sa te relaxezi si sa te bucuri de acesti minunati trandafiri si al lor parfum deosebit.

Daca esti printre cei privilegiati si ai ocazia sa ajungi aici, este util sa soliciti la intrare o hartă a gradinii (este gratuită) pentru a te informa de la inceput asupra speciilor de trandafiri si a modului in care este structurata gradina. Asa te vei bucura mai mult de frumusetea gradinii si vei pastra o amintire plăcută vizitei tale. In gradini te vei putea bucura si de minunate sculpturi realizate de Mrs. Austin, o artista apreciata pentru talentul sau. Iti prezint mai jos in detaliu minunatele gradini de trandafiri ale lui David  Austin.

THE LONG GARDEN (foto coperta si mai jos)

Reprezinta nucleul central al grădinii de trandafiri a lui David Austin: conține o colecție formata din cele mai vechi soiuri de trandafiri obtinute de el, colectia lui „vintage” de trandafiri, care, în general, înfloresc o singura data la începutul verii, dar include și  numeroase soiuri moderne de trandafiri arbusti și multi alti trandafiri englezesti plantati  pentru a mari perioada cand gradina este inflorita. Întreaga grădină este impanzita de pergole minunate de care se prind o multime spectaculoasa de soiuri de trandafiri parfumati. Mirosul este divin ….

THE VICTORIAN WALLED GARDEN

Este o grădină „impodobita” cu trandafiri englezi și alte soiuri de trandafiri arbusti  si cataratori care formează trei culoare circulare ce se micsoreaza in inălțime catre centru. Punctul de atractie al acestei grădini este o sculptura mare din piatră pozitionata central. Aici puteti de asemenea admira frumusetea naturala a trandafirilor cataratori care impodobesc arcadele, pavilioanele si un zid care inconjoara gradina de aproximativ 2.5 m.

THE RENAISSANCE GARDEN

Colectia nationala de trandafiri englezesti (mandria englezilor) o gasesti in gradinile lui David Austin din Albrighton.  Grădina Renaissance (Renașterii) este probabil cea mai frumoasă dintre toate grădinile și este dedicată in totalitate trandafirilor englezi. Aceste soiuri de trandafiri încep să înflorească spre sfârșitul lunii mai și continuă până la inceputul iernii.

Grădina Renaissance dezvăluie marea varietate a trandafirilor englezesti, cu o gamă largă de culori, parfumuri, mărimi si soiuri.

THE LION GARDEN a fost reproiectata iar forma sa a fost  realizata pentru a crea un punct focal. Patru siruri lungi imbina trandafiri arbusti cu ierburi perene, creând un contrast minunat de culoare, formă, textură și parfum. Granițele sunt punctate de trandafiri standard magnifici, care adaugă înălțime și structură intregii grădini.

THE PATIO GARDEN include soiuri de trandafiri englezi plantati într-o varietate de vase decorative de teracota cu dimensiuni mari. Trandafirii englezi au o creștere armonioasă si sunt potriviti si pentru cultivare în vase dar numai de dimensiuni mari.  O veste buna pentru aceia dintre noi care nu dispunem de gradini mari …  Te poti bucura de florile lor frumoase si parfumate si pe balcon. Eu deja mi-am comandat online si abia astept sa le primesc si sa imi tranform micuta curte intr-un English Garden..

The Species Garden conține adevaratele soiuri de trandafiri sălbatici și hibrizi apropiați. Aceastia sunt printre primele soiuri care vor inflori și isi vor atinge punctul maxim de frumusete la începutul verii. Din fericire acestia isi vor pastra culoarea superba pana toamna tarziu. În această grădină pot fi  deseori găsite păsări in cautare de semințe.

Sper ca te-am inspirat si nu vei rata ocazia cand vei fi in Anglia sa vizitezi aceste superbe gradini sau macar sa iti plantezi cativa trandafiri pentru sufletul tau.  Acum este momentul sa ii comanzi ca sa ii poti planta si  ingriji. Te vei putea bucura toata vara de florile si parfumul lor.

Weekend frumos tuturor!

Monica

Share

One thought on “David Austin si ale sale minunate gradini cu trandafiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *