Wonderful Yellow sau culori calde pentru zile posomorate

Share

Se poarta mult galbenul in amenajarile  interioare, dau caldura si schimba pur si simplu atmosfera intr-o incapere. Fie ca alegi sa iti vopsesti doar  un perete pentru accent sau o piesa de mobilier, poti fi sigur ca nu iti va parea rau iar rezultatul va fi minunat.

Pentru ca imi doream un galben deschis, am ales sa mixez nuanta pe care o aveam „Warm Yellow” de la Vintage Paint cu alte culori pentru a obtine culoarea dorita.

Dupa cum stiti, Vintage Paint este o vopsea pe care o poti folosi atat pe lemn cat si pe sticla, metal, textile si multe altele dar ceea ce este minunat la ea este ca mobila veche nu trebuie raschetata, ci doar spalata cu putina apa si sapun (degresata).  Prin urmare nu pierzi vremea cu lucrari complicate de curatire sau decapare ci poti trece direct la partea frumoasa… vopsirea mobilei (in cazul de fata). Mai multe detalii gasesti la noi pe site

Am obtinut un galben pal din mixarea a 100 ml  ” Warm Yellow” cu 5 ml „Bright Orange”, 10 ml „Warm Brown” si 50 ml „French Beige”. Daca iti doresti o nuanta mai deschisa decat aceasta, adauga mai mult „French Beige”. Daca vrei o nuanta mai inchisa, adauga mai mult „Warm Brown”.  Foloseste dispozitivul nostru gradat pentru a masura cantitatile folosite, pentru a face probe si a obtine ce culoare iti doresti.

Doar sa nu uiti sa iti notezi intotdeauna cat ai folosit din fiecare culoare.. crezi ca tii minte dar este mai bine sa iti notezi imediat.. credeti ma pe cuvant:). Intotdeauna sa amesteci foarte bine fiecare culoare inainte de a incepe mixarea. Poti face amestecul intr-un pahat de hartie pe care il arunci apoi sau intr-un pahar pe care il poti spala usor.

Incepem mixarea culorilor intodeauna adaugand prima data culorile inchise (in cazul nostru ”Warm Brown”) si  terminam cu tonurile neutre (in cazul nostru French Beige). Tine minte intotdeauna ca vopseau si isi schimba culoarea dupa ce se usuca asa ca este o idee buna sa faci un test prima data si va vopsesti o zona mica, lasi sa se usuce si apoi dupa ce vezi rezultatul final poti trece la vopsirea intregului perete sau a mobilei.  In cazul de fata am raschetat putin comoda inainte de vopsire dar o poti vopsi si fara acesta operatiune pentru un look modern.

 

La sfarsit dupa ce vopseaua s-a uscat (aprox 1 ora), poti slefui putin comoda pe margini si ii vei da o usoara patina, ca si cand ar fi o piesa veche, valoroasa.  Comode asemanatoare puteti gasi la magazinele de mobila si  bricolaj, le puteti cumpara nature, nevopsite si vopsiti asa cum va place si se potriveste interiorului vostru.  Nu uitati la final ca puteti adauga diverse manere dragute care vor imbunatati mult piesa de mobilier. Cateva sugestii am mai jos:

Sper sa va placa comoda iar daca aveti intrebari sau nelamuriri, ma puteti contacta pentru alte detalii,

Cu drag,

 

Monica

Share