Christmas in Paris

Share

Parisul este magic oricand dar de Craciun este cu atat mai mult… orasul este insufletit cu o multitudine de  Marche de Noel, vitrinele magazinelor sunt splendide  (o armata de designeri, scenografi  si artisti lucreaza luni de zile la idei, concepte si punere in scena), luminitele care impanzesc orasul sunt magice..

 

Marile magazine de pe Champs Elysees creeaza vitrine cu decoruri ametitoare cu ocazia sarbatorilor de iarna.  Nu trebuie sa ratati Galerie Lafayette, Printemps sau Le Bon Marche.

Un brad gigant inconjurat de o multitudine de baloane si bomboane lollipop supradimensionate creeaza decorul central din galeriile Lafayette.

Magazinul Printemps te invita in acest an intr-o călătoria extraordinară a cadourilor. Descoperă Odiseea magică a lui Jules şi Violet, cei doi mici exploratori imaginati de Printemps.

Dar nu numai marile magazine sunt decorate de sarbatoare: mici buticuri, restaurante, cafenele, biserici, piete, strazi.. toate sunt decorate pentru Craciun si te fac sa te simti din nou copil.

Plimba-te pur si simplu cu a vin chaud  prin pietele de Craciun si bucura-te de minunatele luminite ce stralucesc in oras sau poti lua cina in unul dintre restaurantele ce servesc meniuri speciale in aceasta perioada.

Iarna in Franta inseamna sa ai in permanenta o bautura fierbinte in mana:) fie ea o ciocolata fierbinte de la Angelina, vin fiert sau ceai..

Din motive de securitate, Piata de Craciun de pe Champs Elysees din pacate nu mai are loc in acest an dar sunt o multitudine de alte piete de care te poti bucura in Paris in perioada aceasta.

Mergi catre Turnul Montparnasse pentru casute amenajate pentru Craciun cu mancare traditionala sau catre Gara de L’Est pentru piata de Craciun cu produse specifice Alsaciei (zona de est a Frantei, invecinata cu Germania). Comerciantii ii imbie pe turisti cu produse specifice frantuzesti dar si cu produse nemtesti, cum ar fi turta dulce sau vinul fiert. In La Defence casute traditionale cu produse de Craciun  sunt adapostite printre cladirile de birouri inalte.

Daca este suficient de curajos poti admira superbul spectacol de luminite al Parisului din celebra roata situata in Place de la Concorde (intre Champs-Elysées si gradinile Tuileries). De la inaltimea celor 70 m vei avea o imagine de 360° asupra Parisului aruncand un ochi si catre Muzeul Luvru, Grand Palais si Champs-Elysées.

Disneyland Paris este un must see cu siguranta daca esti la Paris in perioada acesta impreuna cu copii. Cu al sau decor de basm, parade ale personajelor indragite organizate special cu ocazia Craciunului, brazi de Craciun superb impodobiti… totul spre bucuria si incantarea copiilor dar si a copilului din tine… poti sa ai norocul  sa il intalnesti chiar si pe Santa..

Daca  intentionezi sa vizitezi Parisul in Decembrie.. nu ezita si fa-o! Sunt sigura ca te vei bucura de fiecare moment petrecut aici si de atmosfera de exuberanta specifica sarbatorilor de iarna. Paris is always a good idea …. Monica,

Share