French Country Romance (partea a doua) – cum iti poti decora casa in acest stil

Share

Revin ca partea a doua a articolului meu despre indragitul French Country. Dupa ce in prima parte (o poti citi aici ) am vorbit despre culori, texturi, podele, elemente de arhitectura caracteristice acestui stil, acum voi povesti putin despre dining,  servete de in brodate, piese decor obligatorii ca sa-ti realizezi visul, scaune, oglinzi, decor baie si alte accesorii ce contribuie la frumusetea acestui stil.

Asadar sa incepem cu masa…  Asa cum stim francezii sunt gurmanzi, le place sa manance bine, gatesc mult acasa si se bucura cu adevarat de acest moment al zilei. Prin urmare masa este piesa de mobilier cea mai importanta a francezilor iar ea trebuie sa fie generoasa ca si dimensiune, forma simpla (fie rotunda dar dreptunghiulara daca se poate este si mai bine), finisaj mat sau usor ceruita, în timp ce scaunele trebuie să aiba curbele stilistice și sculpturile care sunt tradiționale pentru acest stil.

 

Ca sa completezi imaginea, adauga si cateva piese de mobilier sau accesorii din fier forjat si accente metalice ruginite (vase cu flori, rafturi, diverse figurine) pentru a obtine un aspect natural, rustic. In intregul ansamblul al decorului nostru nu trebuie sa neglijam tesaturile, ele sunt cele care “imbraca” orice interior si dau caldura. In stilul french country isi regasesc intodeauna locul imprimeurile cu lavanda, frunze, portocale ce trebuie  asociate cu tesaturi din bumbac unix alb sau crem si veti avea un tablou super tipic french country.

 

Elementele de decor utilizate în stilul french country sunt esentiale pentru realizarea unui aspect unitar. Umple bucataria, baia si dormitorul cu cosuri de nuiele in culori naturale (iti garantez si mai multa organizare in felul acesta), adauga ceramica colorata, obiecte de decor vintage vanate pe la targurile de antichitati,  picturi vechi, pline de culoare cu scene bucolice ale vietii la tara.

 

Si totusi..in stilul french vei gasi intotdeauna o licărire aurie, fie că este vorba o piesă de mobilier (fotoliu, canapea, comoda) sau de rama unei oglinzi, asigurați-vă că  adaugati o mica pata aurie in stilul french country.  Si daca aceasta piesa este vintage, usor antichizata si nu este perfecta (mici imperfectiuni gen vopsea putin tocita pe la colturi), atunci interiorul tau va capata si mai mult farmec!

Un alt accesoriu caruia ar trebui sa ii acorzi o atentie deosebita  este cada.. Da.. francezii se rasfata… Ea ar trebui sa fie generoasa ca si dimensiune, de foarte buna calitate, decadenta și ar trebui să aibă picioare metalice retro in forma de „gheare”. Adauga in spatele cazii un suport din fier forjat pentru prosoape si pune propoape albe pufoase si vei fi in rai.  Intr-unul french country. C’est bon!

Sursa fotografii: arhiva personala si Pinterest.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *