Povestea unui scrin

Share

In urma cu ceva vreme am inceput sa lucrez la scrin.

Era destul de deteriorat și nici eu nu prea știam dacă voi reuși să îi dau un aspect final cat mai frumos. Știam sigur că este mare păcat să fie aruncat și ca avea toate șansele să iasă o piesa deosebita de care sa se mai bucure proprietarii mult timp inainte. Bineînțeles scrinul provine dintr- un pod, proprietarii deja uitaseră de el când brusc s-au gândit să îi dea o noua viață și să îl integreze în noua lor casă.

 

Eu l-as fi făcut intr-o culoarea mai închisă, cu mai multă patina dar clienta a spus că nu are nimic în casa care sa se potrivească cu o culoare închisă așa că am ales o nuanță luminoasa de alb care sa se potrivească usor cu interiorul: Natural White.  Ceea ce este minunat din punctul meu de vedere este ca ai posibilitatea de ati alege ce culoare doresti cand te hotarasti sa reconditionezi o piesa de mobilier.  Poate ca vrei sa iti  faci o singura piesa cu un rosu puternic sau un albastru turcoaz.. foarte bine, poti face si le poti integra frumos in schema ta cromatica ca si element de contrast.

Fiind o piesa foarte veche din lemn maro, lucios și dorind să o recondiționez și  sa o vopsesc intr-o culoare deschisa, exista riscul sa iasă taninul din lemn și să pateze noua vopsea albă. Așa că a fost nevoie sa aplic prima data un blocker că sa nu mai fie probleme.

Am aplicat blocker-ul Vintage Paint intr-un strat subtire si am asteptat cateva ore pana am inceput sa vopsesc cu Natural White. Incet, încet prin vopsiri succesive si tratari, scrinul a inceput sa capete o noua „față” de care am inceput sa fiu multumita.

Trebuie sa spun ca intotdeauna cand sunt in pana de idei sau inspiratie si nu stiu cum sa continui o lucrare, fac o pauza, beau o cafea, rasfoiesc o revista si incet- incet imi recapat inspiratia si imi imaginez cum as vrea sa arate in final piesa de mobilier. Mai jos sunt 2 poze in care piesele de mobilier sunt vopsite cu Natural White: dulapul si mobilierul de bucatarie.

Am inceput sa mai adaug lucruri ca sa îi pot îmbunătăți aspectul: am schimbat mânerele cu unele noi pe care se asemenea le- am vopsit (nu am găsit decât pe auriu și nu se potriveau deloc proiectului meu așa că le- am vopsit cu alb cu detalii gri deschis), am schimbat mecanismele de la uși care de asemenea erau stricate și partea cea mai draguta…am îmbracat sertarele pe interior cu un tapet cu mici floricele de inspiratie shabby chic. Mai jos sunt cateva poze din diversele stadii pe care le-a parcurs scrinul.

Manerele sunt gata de montat:)

De asemenea am vopsit sertarele pe interior cu o nuanta de verde care mi s- a părut mie că se potrivește bine cu tapetul și îl pune în valoare. Am vopsit partea din spate și interiorul sertarului mare într-o nuanta de gri deschis pentru că sunt zone de trafic (de exemplu punem laptop- ul, ceașcă de cafea, etc) și atunci am colorat cu un gri deschis pentru o rezistenta mai mare a culorii la murdărie.

 

Așa cum știm deja, albul este frumos dar greu de întreținut.. o ușoară patina am aplicat pe marginile sertarelor acolo unde timpul „macină” natural și da scrinului un aer vintage.

La sfârșit am aplicat ceara transparentă care are rol de protecție a vopselei iar pe zona cea mai utilizată ( interior sertar mare) am aplicat lac ultramat ca sa nu fie nicio problemă.

Mai jos este scrinul impachetat, gata de plecare in casa noua.

Sper ca îți place noul scrin și că te-am inspirat sa cauți în pod după piese vechi ce pot fi recondiționare și folosite cu plăcere încă mult timp. Daca ai o piesa veche pe care vrei sa o reconditionezi si sa ii dai o noua viata sau o piesa noua careia vrei sa ii schimbi culoarea, pe care vrei sa o imbunatatesti, ma poti contacta pentru idei,

Monica

Trimis de pe Huawei Mobile

Share