Viata noua unei bucatarii

Share

Dacă nu-ți place ideea de a-ți redecora complet bucătăria,  dar totuși vrei să-i oferi un nou look, avem un mic tutorial cu foto si explicatii despre cum am transformat o bucatarie.  Ideea este foarte interesantă, ușor și rapid de realizat!

Initial bucataria era destul de simpla, usi albe, insula pe centru, o bucatarie clasica… In poza de mai jos poti sa vezi cum  arata bucatarie inainte de a incepe sa o renovam.  Totusi ne-am gandit sa facem cateva ajustari fiind timpul pentru un nou look.

Am inceput renovarea prin extinderea/marirea fiecarei extremitati a insulei centrale. Pentru aceasta am cumparat scanduri din magazinele de bricolaj, am folosit si cateva pe care le aveam deja si am constuit un fel de schelet din lemn pe care l-am atasat blatului de lemn existent.

Am aplicat peste lemn ceara pentru antichizat Vintage Paint pentru a le face sa arate cat mai uniform. Unele scanduri erau vechi, altele noi dar prin aplicarea unui strat de ceara toate bucatile de lemn ajung sa arate la fel. Am folosit 3 culori diferite de ceara: Black, Brown si Light Brown. Pentru aplicare am folosit o pensula moale dar poti folosi si o carpa de bumbac in cazul in care nu ai o pensula potrivita. Folosirea alternativa a celor 3 culori de ceara creeaza o patina frumoasa insulei de bucatarie.

Lemnul devine mai inchis la culoare daca vei folosi  mai multa ceara pentru antichizat Black sau Dark Brown.  Daca totusi nu ti se pare suficient de inchis, lasa sa se ususce si apoi aplica mai multa ceara inchisa.  Noi am folosit mai multa ceara neagra in zona de intersectie a bucatilor de lemn pentru ca astfel se creeza o patina autentica cu aspect cat mai natural. Pe perete este folosita de asemenea o culoare foarte draga noua: Forest Green care chiar arata ca o bula de oxigen in contextul bucatariei si se potriveste tare bune cu insula maro antichizat.

Sper ca va placut micul nostru proiect de amenajare bucatarie si il veti aplica la voi acasa.  Este important sa stiti ca ceara de antichizat va ajuta in orice proiect aveti atat in cazul in care folositi lemn nou si vreti sa ii dati un aspect antichizat (in cazul de fata) sau cand vopsiti o piesa de mobilier/decoratiune si vreti sa ii dati o patina.  Daca aveti nevoie de mai multe informatii si va este teama sa va aventurati, sunt aici:) Mai avem si o revista cu multe informatii utile (in limba engleza): cum sa pregatesti o piesa pentru vopsit, cum sa vopsesti, cat trebuie sa astepti sa se usuce, cand dai cu ceara, cand dai cu lac… tehnici de antichizare.. toate pe scurt pentru a intelege modul in care iti poti transforma o piesa veche de mobilier sau décor (de ex. o vaza) intr-un obiect cu personalitate pe care ti-ai pus amprenta.

Cu drag,

Monica

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *