Share

In perioada urmatoare va voi arata cateva piese de mobilier la un brand suedez , Ikea desigur:), care pot fi transformate total si personalizate asa cum iti place cu o mana de vopsea, butoni noi, hartie decorativa, accesorii deco. Nu este greu, este chiar usor de facut si gandeste-te ca le poti adapta interiorului tau asa cum iti doresti.

Astazi comoda „Rast” din lemn de pin, dimensiune 62×70 cm, 149 lei  si comoda „Tarva” 69.85 x 61.91 x 29.85 cm sunt destul de similare ca si forme si dimensiuni.

Aceste modele sunt  foarte potrivite pentru camera copiilor. Vopsite in culori pastel, cu butoni veseli, vor avea o cu totul alta infatisare fata de cum le gasim in magazin. Va ajuta foarte mult sa organizati camera copiilor!

Iata cat de frumoasa este transformare pentru modelul „Tarva”.

Jocul culorilor pastel, foarte placute ochiului si picioarele pastrate nature, fac din comoda o piesa cu adevarat speciala. Daca va place o schimbare coloristica in acest gen va recomand culorile: Dusty Blue, Powder Blue si Antique Rose de la Vintage Paint. Va sunt suficiente cutiute mici de 100 ml.

Haine, jucării, lenjerie de pat, cărți, … copiii au nevoie de o multime de lucruri și fara o organizare atenta, dormitorul lor poate rapid deveni un cosmar pentru mame. Pentru a preveni transformarea acestuia într-un „câmp de luptă”, este esențial să aveți spațiu de stocare adecvat. Sifonierul ajuta si el desigur dar sunt necesare si comode, sertare, etc. Doar ca nu vrem sa avem in casa un model de comoda pe care o au deja milioane de oameni, ne-am dori sa o personalizam si adaptam stilului care ne caracterizeaza.

Inspirați-vă din selecția mea de idei gasita pe Pinterest pentru a oferi un makeover unui comode IKEA.

Poate va place sa realizati o comanda in stilul tone-sur-tone, nimic mai simplu, inspirati-va din modelele de mai jos. Trebuie doar sa stiti ca veti porni cu o culoare preferata pe sertarul de jos si apoi veti adauga din ce in ce mai mult alb (Natural White) sau crem (Vintage Crem) pana la sertarul superior.

Ca si mod de lucru, va scriu mai jos liniile principale:

  1. Fiind lemn crud, raw, netratat este recomandat sa aplicati prima data un strat de Primer, satureaza lemnul si vopseaua va avea un aspect mult mai frumos (nu va fi absorbita de lemn).
  2. Lasati sa se usuce si aplicati 2 straturi de vopsea cu distanta minim 8 ore intre ele.
  3. Protejati cu ceara transparenta sau lac (in functie de cat de mult este uzitata). Daca o folositi pentru camera copiilor este indicat lacul ultramat (pastreaza aspectul mat al vopselei).
  4. Daca alegeti ceara transparenta, ulterior puteti reveni cu ceara alba, maro, gri, bronz sau neagra in functie de efectul final dorit.

Daca spatiul va permite, putem alatura mai multe comode de acelasi fel precum in exemplele de mai jos:

Sper ca v-am inspirat si ați făcut deja comanda online la una dintre comodele Ikea. In cazul in care nu sunteti dispusi sau nu aveți timp sa faceti acest makeover singuri, ma puteti suna si putem alege impreuna culorile, accesoriile care va plac si va trimit o oferta personalizata.

Cu drag,

Monica

Share