Ce ai spune daca ti-ai scrie citatul preferat pe perete?

Share

Sa privim si partea plina a paharului si sa facem in perioada aceasta tot ce nu am reusit niciodata sa facem. Este timpul pentru pasiuni si hobby, pentru lucruri pentru care nu ne gasim parca niciodata timp dar ne spunem in sinea noastra ca le vom face si va veni si timpul lor… iata ca a venit 🙂 profita de moment.

Citeste, bricoleaza, gradinareste (chiar daca ai doar un mic balcon), gateste, coase, vopseste, deseneaza, scrie, asculta muzica. Revino asupra proiectelor vechi, uitate si incepi sa lucrezi din nou la ele, invata sa te redescoperi in primul rand.

Astazi avem un proiect extrem de simplu si de mare efect, nu este nici macar original (dar poate nu ai avut timp pana acum sa il faci) iar acum poti profita de moment. Ne-am gandit sa vopsim diverse obiecte cu nuanta Black Velvet si sa le folosim ca si tabla de scris.

Poti folosi tablele pentru multe lucruri: sa iti faci to do list-uri,  liste de cumparaturi, sa scrii retete prajituri sau meniul zilei. Foloseste creta obisnuita pentru a scrie pe ele. Aici am facut o tabla cu diverse citate si sabloane.

O sticluta de acest gen este perfecta in cazul in care ai un rest de vopsea si imediat ce ai umplut-o poti scrie sau desena ce iti doresti pe ea cu vopsea.

Daca vrei sa folosesti un sablon pentru a decora tabla, cea mai buna metoda este sa tamponati vopseaua pe ea cu un mic buretel sau o pensula pentru sabloane (peri scurti si tari).

Poti face un colaj cu rame realizate in acest fel si le poti agata sau aseza in diverse parti ale casei (cum le-am asezat noi pe o banca). Daca ai un raft pe un perete, poti proceda la fel.

Poti gasi tablouri vechi in magazinele second hand de decoratiuni (mai ales daca nu te intereseaza desenul in sine pentru ca nu ai nevoie de el).
Am gasit o multime de tablouri vechi pe care le-am vospit cu Black Velvet (atat rama cat si fundalul). Apoi am dat cu ceara de antichizat, culoarea “Black” pentru a obtine un negru profund si a face ramele mai usor de sters (ceara da o textura placuta suprafetei vopsite).

Ne-am gandit sa vopsit chiar un perete intreg cu vopsea neagra si sa scriem o mica parte din textul melodiei “What a wonderful word” pe pereteledin spatele patului. “I see trees of green, red roses too. I see them bloom for me and you. And I think to myself what a wonderful world”. Poate ai un citat care te ajuta in perioda asta (vezi W. Churcill “Never, never, never give up” o melodie iubita si de ce nu sa o vezi tot timpul sa iti ridice moralul.. o poti schimba.

Vom trece si peste asta si vom aprecia cu siguranta mult mai mult lucrurile simple, cumva banale inainte, precum plimbatul in voie prin parc sau o imbratisare a parintilor si bunicilor cand ai nevoie. Dar cu siguranta ne vom aminti cat de placut este sa faci lucruri frumoase cu mainile tale si sa te bucuri de starea de bine pe care ti-o da creativitate.

Inspiratie maxima, sunt aici pentru ajutor,

Monica

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *